fbpx

Vastuullisuus

Yhteiskuntavastuu on toimintamme perustana. Toimimme vastuullisesti ja noudatamme eettisesti hyväksyttäviä periaatteita kaikissa teoissamme niin työyhteisössä kuin yhteistyökumppaneidenkin kanssa.

Vastuullinen tapa toimia on Halvan perheyrittäjyyden ytimessä. Vastuullisuus tarkoittaa Halvalle kannattavaa pitkäjänteistä liiketoimintaa, omistajien vahvaa sitoutumista yrityksen päivittäiseen työhön, ylpeyttä omasta työstä, työntekijöistä huolehtimista, pitkiä työsuhteita ja verojen maksamista Suomeen. Raaka-aineita ja pakkausmateriaaleja ostetaan vain eettisesti ja sosiaalisesti vastuullisilta tavarantoimittajilta.

Maailman parasta lakritsia tehdään Suomessa, koska lakritsi valmistetaan eettisesti kestävällä tavalla: tuotteet ovat korkealaatuisia ja turvallisia. Sama koskee kaikkia valmistamiamme makeisia. Tekemisen taustalla on koko henkilöstön omaksuma perheyrittäjyyden arvomaailma.

Halva on myös yhteiskunnallinen toimija.

Vastuullisuus – hiilijalanjälki 25 % pienemmäksi
Panostamme kestävään kehitykseen vähentämällä päästöjä, käyttämällä ympäristöystävällisempiä pakkausmateriaaleja ja tehostamalla jätteiden kierrätystä seuraavilla toimenpiteillä:
– Tehostamme muovin käyttöä lisäämällä kierrätettävän muovin käyttöä.
– Vähennämme perinteisen muovin käyttöä siirtymällä puupohjaiseen, hiilineutraaliin muovin käyttöön.
– Olemme luopuneet kokonaan palmuöljyn käytöstä, koska öljypalmuviljelmiä varten raivataan sademetsiä.
– Tuotannon sivuvirroista tehdään rehua sioille.

Olemme toteuttaneet seuraavat energiakulutusta vähentävät toimenpiteet:
– Olemme siirtyneet tehtaan ja makeisten kuivaushuoneiden lämmityksessä kaukolämmön käyttöön.
– Led-valaistus on käytössä koko makeistehtaalla.
– Ilmanvaihtokoneistot on korvattu moderneilla, vähemmän energiaa kuluttavilla ja lämpöä talteen ottavilla koneistoilla.

Nämä toimenpiteet ovat pienentäneet makeistehtaan hiilijalanjälkeä noin 25 prosenttia. Hyvän työn ja vastuullisen toimintatavan kautta syntyy maailman parasta lakritsia ja salmiakkia Suomesta.

Toteutettuja kestävän kehityksen toimenpiteitä

– Käytämme 100 % vain uusiutuvaa sähköenergiaa.

– Olemme vähentäneet muovin käyttöämme vähintään 8 tonnilla jo toteutetuilla toimenpiteillä. Työ muovin vähentämiseksi jatkuu.