Sirkkalaku 90 g

Maailman ensimmäinen sirkkalakritsi!

Hyönteisraaka-aineen suosio kasvaa elintarviketeollisuudessa ja tulevaisuudessa hyönteisperäinen ravinto on arkipäivää myös länsimaissa. Sirkat ovatkin jo löytäneet tiensä moniin elintarvikkeisiin ja resepteihin.

– Inspiroiduimme sirkkajauhon mahdollisuuksista myös makeisteollisuudessa, ja haluamme olla etujoukoissa tarjoamassa kekseliäitä uutuuksia suomalaisille kuluttajille ja siksi päätimme kokeilla hyönteisraaka-ainetta lakritsinvalmistuksessa, kertoo Jean Karavokyros, Oy Halva Ab:n toimitusjohtaja.

Sirkkalakun valmistuksessa käytetään sirkkajauhoa.

 

11.6. 2018 Mediatiedote: Halvalta maailman ensimmäinen Sirkkalaku

Valmistettu Pitäjänmäellä, Helsingissä.

Made in FINLAND.

Ainesosat

Lakritsi, johon on lisätty kotisirkkajauhetta
Ainesosat: sokerisiirappi, vehnäjauho, sokeri, glukoosisiirappi, lakritsiuute, kotisirkkajauhe (3%, kotisirkka Acheta domesticus), väri (E153), merisuola, säilöntäaine (E202), aromi, pintakäsittelyaine (E901).
Kotisirkat voivat aiheuttaa allergisia reaktioita henkilöille, jotka ovat allergisia äyriäisille, nilviäisille ja / tai pölypunkeille.

Lakrits med hussyrsapulver
Ingredienser: sockersirap, vetemjöl, socker, glukossirap, lakritsextrakt, hussyrsapulver (3%, hussyrsa Acheta domesticus), färgämne (E153), havssalt, konserveringsmedel (E202), arom, ytbehandlingsmedel (E901).
Hussyrsor kan orsaka allergiska reaktioner hos personer som är allergiska mot kräftdjur, blötdjur och / eller dammkvalster.

Licorice with house cricket powder
Ingredients: sugar syrup, wheat flour, sugar, glucose syrup, licorice extract, house cricket powder (3%, house crickets Acheta domesticus), colour (E153), sea salt, preservative (E202), flavour, glazing agent (E901).
House crickets may cause allergic reactions to people who are allergic to crustaceans, molluscs and / or dust mites.