Ohje & kuva: Lotta Kortesalmi
15-20 annosta
50g mantelijauhetta
100g tomusokeria
2 kananmunan valkuaista
25g hienosokeria
Mustaa elintarvikeväriä
2 dl kuohukermaa
Esilämmitä uuni 125 asteeseen. Vuoraa uunipelti leivinpaperilla.
Sekoita tomusokeri ja mantelijauhe sekaisin.
Siiviliöi seos kaksi kertaa.
Vaahdota valkuaiset pehmeäksi vaahdoksi.
Vaahdota valkuaisvaahdon joukkoon sokeri pienissä erissä.
Lisää valkuaisvaahdon joukkoon elintarvikeväri.
HUOM! Jos käytät nestemäistä elintarvikeväriä, älä sekoita sitä liikaa vaahdon sekaan, sillä se voi pilata vaahdon rakenteen.
isää mantelijauhe-tomusokeri seos valkuaisvaahdon sekaan kolmessa erässä, varovaisesti käännellen.
Taikina on valmista, kun lautaselle laitettu pieni taikina nokare tasoittuu pinnalta, mutta ei leviä.
Laita taikina pursotuspussiin ja pursota leivinpaperille n. 2,5 cm halkaisijaltaan olevia kiekkoja.
Paista kuoria n. 15 minuuttia. Kuoret ovat valmiiita kun ne irtoavat helposti leivinpaperista.
Valmista täyte. Laita salmiakkikalat ja kerma kattilaan ja keitä niiitä keskilämmöllä koko ajan sekoittaen, kunnes kalat ovat sulaneet.
Tämä voi kestää jonkin aikaa.
Nosta kattila liedeltä ja anna seoksen jäähtyä hetki.
Levitä täytettä yhdelle kuorelle sopiva määrä ja laita päälle toinen kuori.
Koristele valmiit macaronsit Halvan Salmiakkiruutupastilleilla. Kostuta pastillin nurjaa puolta hieman vedellä, ja asettele pastillit haluamaasi muotoon leivoksen päälle.