Halloween mustasininen juustokakku

Ohje & kuvat: Suvikukkasia

Ainekset

Pohja

150 g mantelimassaa

4-5 digestivekeksiä

1 näkkäri

20 g voita

ripaus merisuolaa

Täyte

2 dl kuohukermaa vaahdotettuna

200 g maustamatonta tuorejuustoa

100 g valkosuklaata sulatettuna

3 liivatelehteä + 1 rkl kuumaa vettä

2 tl sinihernejauhetta

1 tl aktiivihiilijauhetta

2 tl aitoa lakritsijauhetta

Kourallinen Wanhan ajan lakua hiennonnettuna

Valmistusohje

    Sekoita pohjan ainekset monitoimikoneessa tasaiseksi massaksi ja taputtele irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille. Korkeamman kakun saat kun käytät 15 cm vuokaa. Laita pohja jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi.

    Valmista täyte vaahdottamalla kerma ja lisäämällä joukkoon tuorejuusto, suklaasula ja liotetut liivatelehdet. Lisää täytteeseen 2 tl sinihernejauhetta ja sekoita tasaiseksi. Kumoa puolet täytteestä kakkuvuokaan ja lisää loppuun täytteeseen 1 tl aktiivihiilijauhetta ja 2 tl aitoa lakritsijauhetta sekä kourallinen Halvan Vanhan ajan lakuja hienonnettuna. Kumoa musta täyte sinisen täytteen päälle ja peitä vuoka muovikelmulla ja laita kakku hyytymään jääkaappiin mielellään yön yli.

    Koristele kakku lakritsimakeisilla ja strösseleillä.