Ohje & kuvat: Emilia Mäkinen
17 oreota
70 g voita
1 dl maustamatonta jogurttia
125 g maitorahkaa
100 g maustamatonta tuorejuustoa
2 valkuaista
3 liivatelehteä
4 rkl kuumaa vettä + 1 rkl lakritsikastiketta
6 rkl lakritsikastiketta
1 dl maustamatonta jogurttia
125g maitorahkaa
100 g maustamatonta tuorejuustoa
2 valkuaista
3 liivatelehteä
100g valkosuklaata
2 rkl sitruunan mehua
1 tl vanilja-aromia
0,75 dl sokeria
Rouhittua valkosuklaata
Sulata voi ja murskaa oreot pieneksi muruksi. Sekoita keskenään tasaiseksi massaksi ja painele irtopohjavuoan pohjalle.
Valmista harmaa kerros. Sekoita jogurtti, rahka, tuorejuusto ja pilkotut lakupalat keskenään. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Liota liivatelehtiä muutama minuutti kylmässä vedessä, kunnes ne ovat veteliä. Sekoita lakritsikastike (1 rkl) ja kuuma vesi keskenään. Liuota liivatelehdet seokseen. Yhdistä valkuaisvaahto ja rahkaseos keskenään. Vatkaa liivatelehtiliuos joukkoon. Lopuksi sekoita lakritsitsikastike (6 rkl) joukkoon. Kaada koko seos irtopohjavuokaan ja anna jähmettyä noin pari tuntia.
Kun harmaa kerros on jähmettynyt, valmista valkoinen kerros. Toimi jogurtin, rahkan, tuorejuuston ja valkuaisten kanssa kuten harmaassa kerroksessa. Sekoita seokseen myös vanilja-aromi sekä sitruunamehu. Sulata valkosuklaa ja liuota liotetut liivatelehdet sulaan suklaaseen (jos liivatelehdet eivät meinaa liueta, lisää joukkoon hieman kiehuvaa vettä). Lisää rahkaseokseen liivateseos sekä sokeri. Laita jääkaappiin jähmettymään.
Koristele kakku valkosuklaalla ja lakritsipaloilla.
Herkuttele suussasulavan maukkaalla sekä raikkaalla kakulla.