Lakritsi-valkosuklaajuustokakku

Ohje & kuvat: Emilia Mäkinen

Ainekset

Pohja

17 oreota

70 g voita

Harmaa kerros

1 dl maustamatonta jogurttia

125 g maitorahkaa

100 g maustamatonta tuorejuustoa

100 g Halvan lakritsia

2 valkuaista

3 liivatelehteä

4 rkl kuumaa vettä + 1 rkl lakritsikastiketta

6 rkl lakritsikastiketta

Valkoinen kerros

1 dl maustamatonta jogurttia

125g maitorahkaa

100 g maustamatonta tuorejuustoa

2 valkuaista

3 liivatelehteä

100g valkosuklaata

2 rkl sitruunan mehua

1 tl vanilja-aromia

0,75 dl sokeria

Koristeeksi

Rouhittua valkosuklaata

Pilkottuja lakritsipaloja

Valmistusohje

    Sulata voi ja murskaa oreot pieneksi muruksi. Sekoita keskenään tasaiseksi massaksi ja painele irtopohjavuoan pohjalle.

    Valmista harmaa kerros. Sekoita jogurtti, rahka, tuorejuusto ja pilkotut lakupalat keskenään. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Liota liivatelehtiä muutama minuutti kylmässä vedessä, kunnes ne ovat veteliä. Sekoita lakritsikastike (1 rkl) ja kuuma vesi keskenään. Liuota liivatelehdet seokseen. Yhdistä valkuaisvaahto ja rahkaseos keskenään. Vatkaa liivatelehtiliuos joukkoon. Lopuksi sekoita lakritsitsikastike (6 rkl) joukkoon. Kaada koko seos irtopohjavuokaan ja anna jähmettyä noin pari tuntia.

    Kun harmaa kerros on jähmettynyt, valmista valkoinen kerros. Toimi jogurtin, rahkan, tuorejuuston ja valkuaisten kanssa kuten harmaassa kerroksessa. Sekoita seokseen myös vanilja-aromi sekä sitruunamehu. Sulata valkosuklaa ja liuota liotetut liivatelehdet sulaan suklaaseen (jos liivatelehdet eivät meinaa liueta, lisää joukkoon hieman kiehuvaa vettä). Lisää rahkaseokseen liivateseos sekä sokeri. Laita jääkaappiin jähmettymään.

    Koristele kakku valkosuklaalla ja lakritsipaloilla.

    Herkuttele suussasulavan maukkaalla sekä raikkaalla kakulla.