Wanhan ajan lakuleipä

Ohje & kuva: Tiina Rantanen

Yli 60 min
10 annosta

Ainekset

  • 1 pakkaus Tuoppi Mallasmestarin saaristolaisleipä -aineksia
  • 2 1/2 dl vettä, appelsiinimehua tai piimää
  • 1 dl (80 g) auringonkukansiemeniä tai siemensekoitusta
  • 100 g Halvan Wanhan ajan Premium -lakuja

Valmistusohje

  1. Lämmitä neste reilusti kädenlämpöiseksi (42 astetta). Sekoita kuivahiiva jauhoseokseen. Lisää joukkoon myös paloiteltu laku ja siemenet.

  2. Lisää neste jauhoseoksen joukkoon ja sekoita, kunnes taikina on tasaista.

  3. Kaada taikina voideltuun leipävuokaan ja anna sen kohota peitettynä lämpimässä, vedottomassa paikassa 1-1 1/2 tuntia.

  4. Paista leipää 175-asteisessa uunissa 50-60 minuuttia.

  5. Kumoa hieman jäähtynyt limppu vuoasta ja anna sen jäähtyä hyvin ennen leikkaamista. Leipä säilyy hyvin ja sen voi pakastaa.

  6. Tarjoa lakuleipää sellaisenaan, graavilohen tai juustojen kanssa.