Vaahtokarkkikääretorttu resepti

Ohje & kuva: Ulla Winter

Ainekset

Kääretorttupohja

  • 3 kananmunaa
  • 1 1/2 dl sokeria
  • 1 1/2 dl gluteenitonta jauhoseosta tai perunajauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta

Täyte

  • 1 dl karpalosurvosta
  • 1 prk maustamatonta rahkaa
  • 2 dl kuohukermaa
  • Halvan Väiski vaahtokarkkeja paloiteltuna
  • Sokeria maun mukaan

Valmistusohje

  1. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi, lisää jauhot ja leivinjauhe.
    Paista pellillä 200 asteessa n. 10 minuuttia.
    Vatkaa kuohukerma vaahdoksi ja lisää muut aineet.
    Täytä kääretorttu seoksella, säästä hieman täytettä tortun kuorruttamiseen.
    Leikkaa täytetty kääretorttu kahtia ja aseta ne päällekkäin.
    Peitä koko torttu säästämälläsi täytteellä, jotta vaahtokarkit tarttuvat paremmin.
    Leikkaa vaahtokarkit pitkittäin puoliksi ja koristele kakku.
    Koristeluun Halvan Väiski vaahtokarkkeja.