Suklaa-lakumuffinssit lakusydämellä

Ohje & kuvat: Katri Solin

8-12 kpl annosta

Ainekset

Muffinssit

  • 2 1/4 dl vehnäjauhoja
  • 2 dl sokeria
  • 1 dl kaakaojauhetta
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 1 kananmuna
  • 200g kermaviiliä
  • 75g voita
  • 3/4 dl kuumaa kahvia
  • 70g Wanhan ajan lakuja

Täyte

Koristelu

  • 3 dl kuohukermaa
  • 200g maitosuklaata
  • 12 kpl SuklaaLakuKuulat Salmiakki

Valmistusohje

  1. 1. Sulata voi mikrossa ja pilko lakut.
    2. Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään.
    3. Sekoita keskenään kermaviili ja kananmuna. Lisää joukkoon jäähtynyt voisula.
    4. Lisää kermaviili-voi-munaseos kuivien aineiden joukkoon ja sekoita taikinaksi
    5. Lisää kuuma kahvi ja 70g lakupaloja taikinan joukkoon.
    6. Jaa taikina muffinssi pellille tai vuokiin 2/3 taikinaa/vuoka. Jos käytät muffinssipeltiä voitele kolot ennen täyttöä jotta muffinssit eivät jää kiinni vuokaan.
    7. Paista 200 asteessa 20 minuuttia.
    8. Laita täytteen kerma kattilaan ja lisää joukkoon loput lakupalat.
    9. Kuumenna miedolla lämmöllä kokoajan sekoittaen kunnes lakut ovat sulaneet ja seos on tahnamaista. Laita hieman jäähtynyt täyte pursotinpussiin.
    10. Kun muffinssit ovat jäähtyneet tee keskelle kolo täytettä varten esim. omenaporalla. Täytä kolot lakutäytteellä.
    11. Sulata 170g suklaata mikrossa ja vaahdota kerma. Lisää jäähtynyt sula suklaa kermavaahdon joukkoon vatkaten.
    12. Pursota kerma haluamallasi tavalla muffinssien päälle. Koristele suklaarouheella ja SuklaaLakuKuulilla.