Salmiakki macaronit resepti

Ohje & kuva: Lotta Kortesalmi

15-20 annosta

Ainekset

Kuoret

  • 50g mantelijauhetta
  • 100g tomusokeria
  • 2 kananmunan valkuaista
  • 25g hienosokeria
  • Mustaa elintarvikeväriä

Täyte

Valmistusohje

  1. Esilämmitä uuni 125 asteeseen. Vuoraa uunipelti leivinpaperilla.
    2. Sekoita tomusokeri ja mantelijauhe sekaisin.
    3. Siiviliöi seos kaksi kertaa.
    4. Vaahdota valkuaiset pehmeäksi vaahdoksi.
    5. Vaahdota valkuaisvaahdon joukkoon sokeri pienissä erissä.
    6. Lisää valkuaisvaahdon joukkoon elintarvikeväri.
    HUOM! Jos käytät nestemäistä elintarvikeväriä, älä sekoita sitä liikaa vaahdon sekaan, sillä se voi pilata vaahdon rakenteen.
    7. Lisää mantelijauhe-tomusokeri seos valkuaisvaahdon sekaan kolmessa erässä, varovaisesti käännellen.
    Taikina on valmista, kun lautaselle laitettu pieni taikina nokare tasoittuu pinnalta, mutta ei leviä.
    8. Laita taikina pursotuspussiin ja pursota leivinpaperille n. 2,5 cm halkaisijaltaan olevia kiekkoja.
    9. Paista kuoria n. 15 minuuttia. Kuoret ovat valmiiita kun ne irtoavat helposti leivinpaperista.
    10. Valmista täyte. Laita salmiakkikalat ja kerma kattilaan ja keitä niiitä keskilämmöllä koko ajan sekoittaen, kunnes kalat ovat sulaneet.
    Tämä voi kestää jonkin aikaa.
    11. Nosta kattila liedeltä ja anna seoksen jäähtyä hetki.
    12. Levitä täytettä yhdelle kuorelle sopiva määrä ja laita päälle toinen kuori.
    13. Koristele valmiit macaronsit Halvan Salmiakkiruutupastilleilla. Kostuta pastillin nurjaa puolta hieman vedellä, ja asettele pastillit haluamaasi muotoon leivoksen päälle.