Lakugraavattu lohi

Ohje & kuva: Tiina Rantanen

10-12 annosta annosta

Ainekset

  • 1 kg lohifileetä
  • 2 rkl karkeaa merisuolaa
  • 2 rkl sokeria
  • 1 1/2 tl lakritsijuurijauhetta
  • ½ tl rouhittua mustapippuria
  • (2 rkl maustettua viinaa ( esim. Koskenkorva Sata))
  • Koristeeksi Wanhan ajan Premium lakuja

Valmistusohje

  1. Nypi lohifileestä mahdolliset ruodot pois.

  2. Sekoita keskenään merisuola, sokeri, lakritsijuurijauhe ja mustapippuri. Levitä mausteseos lohifileen pinnalle. Hiero alkoholi kalan pintaan.

  3. Kääräise lohifilee folion sisälle. Nosta jääkaappiin ja anna kalan suolaantua 12 tuntia.

  4. Pyyhkäise mausteseos lohen pinnalta pois ja leikkaa lohi tarjolle ohuiksi viipaleiksi.

  5. Koristele tarjoiluvati lakupaloilla. Tarjoa Wanhan ajan lakuleivän kanssa.