Lakritsijuustokakku

Ohje & kuva: Marianne Andersson-Karuaho

Ainekset

  • 15 kpl Bastogne-keksiä
  • 100 g meijerivoita
  • 4 liivatelehteä
  • 1 prk Creme Bonjour lakritsi-tuorejuusto
  • 1 prk Valio maustettu rahka vanilja

Valmistusohje

  1. Murenna keksit käsin kulhoon .
    Sulata voi ja kaada se keksimurun joukkoon. Sekoita ja anna voin imeytyä hetki.
    Kaada keksiseos irtopohjavuokaan ( 24 cm läpimitaltaan ) tai vuoraa vuoka leivinpaperilla. Tasoita käsin painelemalla.
    Laita liivatelehdet runsaaseen kylmään veteen likoamaan.
    Lusikoi tuorejuusto kulhoon. Vatkaa rahkat tuorejuuston joukkoon tehosekoittimella, kunnes seos on tasainen.
    Kiehauta pienessä kattilassa vesi ja lisää joukkoon pehmeät, puristellut liivatelehdet. Kun liivatteet ovat liuenneet veteen, kaada liivateseos ohuena nauhana rahkan sekaan samalla vatkaten.
    Kaada rahkaseos keksipohjan päälle ja tasoita pinta lastalla.
    Lisää Halvan täytelakut kakun päälle.

    Laita kakku jääkappiin jähmettymään vähintään neljäksi tunniksi. Irrota kakku vuoasta tarjoiluastialle juuri ennen tarjoilua