Lakritsi-valkosuklaajuustokakku

Ohje & kuvat: Emilia Mäkinen

Ainekset

Pohja

  • 17 oreota
  • 70 g voita

Harmaa kerros

  • 1 dl maustamatonta jogurttia
  • 125 g maitorahkaa
  • 100 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 100 g Halvan lakritsia
  • 2 valkuaista
  • 3 liivatelehteä
  • 4 rkl kuumaa vettä + 1 rkl lakritsikastiketta
  • 6 rkl lakritsikastiketta

Valkoinen kerros

  • 1 dl maustamatonta jogurttia
  • 125g maitorahkaa
  • 100 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 2 valkuaista
  • 3 liivatelehteä
  • 100g valkosuklaata
  • 2 rkl sitruunan mehua
  • 1 tl vanilja-aromia
  • 0,75 dl sokeria

Koristeeksi

Valmistusohje

  1. Sulata voi ja murskaa oreot pieneksi muruksi. Sekoita keskenään tasaiseksi massaksi ja painele irtopohjavuoan pohjalle.
    2. Valmista harmaa kerros. Sekoita jogurtti, rahka, tuorejuusto ja pilkotut lakupalat keskenään. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Liota liivatelehtiä muutama minuutti kylmässä vedessä, kunnes ne ovat veteliä. Sekoita lakritsikastike (1 rkl) ja kuuma vesi keskenään. Liuota liivatelehdet seokseen. Yhdistä valkuaisvaahto ja rahkaseos keskenään. Vatkaa liivatelehtiliuos joukkoon. Lopuksi sekoita lakritsitsikastike (6 rkl) joukkoon. Kaada koko seos irtopohjavuokaan ja anna jähmettyä noin pari tuntia.
    3. Kun harmaa kerros on jähmettynyt, valmista valkoinen kerros. Toimi jogurtin, rahkan, tuorejuuston ja valkuaisten kanssa kuten harmaassa kerroksessa. Sekoita seokseen myös vanilja-aromi sekä sitruunamehu. Sulata valkosuklaa ja liuota liotetut liivatelehdet sulaan suklaaseen (jos liivatelehdet eivät meinaa liueta, lisää joukkoon hieman kiehuvaa vettä). Lisää rahkaseokseen liivateseos sekä sokeri. Laita jääkaappiin jähmettymään.
    4. Koristele kakku valkosuklaalla ja lakritsipaloilla.
    5. Herkuttele suussasulavan maukkaalla sekä raikkaalla kakulla