Lakritsi-punajuuribrownie resepti (vegaaninen)

Ohje & kuva: Iida Litmanen

Ainekset

Pohja

  • 400g punajuuria
  • 1 dl sokeria
  • 1 dl muscovadosokeria
  • 1 dl rypsiöljyä
  • 2 dl kauramaitoa
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl kaakaojauhetta
  • ½ dl perunajauhoja
  • 1½ tl leivinjauhetta
  • 1 tl vaniljasokeria
  • ¼ tl suolaa
  • 2 kpl Halva lakumattoa 60g

Kuorrutus

  • 2 dl tomusokeria
  • 1½ rkl kaakaojauhetta
  • 1 rkl margariinia
  • 2 rkl vettä

Valmistusohje

  1. Keitä punajuuret kypsiksi. Kuori ja raasta hienoksi raasteeksi.
    2. Sekoita keskenään sokerit, rypsiöljy ja kauramaito. Lisää joukkoon punajuuriraaste.
    3. Pilko lakumatot mahdollisimman pieniksi paloiksi.
    4. Yhdistä kaikki loput pohjan kuivat aineet, myös lakupalat. Lisää kuiva-aineseos kosteisiin vähän kerrallaan sekoittaen.
    5. Kaada taikina leivinpaperoituun neliskulmaiseen uunivuokaan (keskikokoinen) tai pyöreään piirakkavuokaan (halkaisija 28-30 cm).
    6. Paista 175-asteisen uunin keskitasolla n. 35-40 min, kunnes kokeilutikkuun ei tartu taikinaa. Anna jäähtyä täysin. Brownie on parhaimmillaan levättyään yön yli jääkaapissa.
    7. Valmista kuorrute. Sekoita tomusokeri, kaakaojauhe ja margariini haarukalla. Lisää joukkoon vettä, kunnes kuorrute on sopivan notkeaa. Levitä kuorrute brownien päälle.
    8. Koristele brownie murskatuilla Pommix-makeisilla.