Anis-voisilmäpullat resepti

Ohje & kuva: Kaija Nieminen

20 annosta

Ainekset

Taikina

  • 5 dl kevytmaitoa
  • 50 g hiivaa
  • 1 muna
  • 1.5 dl sokeria
  • 1-2 tl suolaa
  • 14 dl vehnäjauhoja
  • 200 g voita
  • Voiteluun kananmunaa

Valmistusohje

  1. Kuumenna maito kädenlämpöiseksi ja murenna joukkoon hiiva.
    Vatkaa sekaan muna, sokeri ja suola.
    Lisää vehnäjauhoja vähän kerrallaan ja alusta kimmoisaksi ja pehmeäksi taikinaksi.
    Lisää alustuksen loppuvaiheessa pehmeä rasva.
    Kohota taikina kaksinkertaiseksi lämpimässä paikassa leivinliinan alla.
    Jaa taikina 20 palaan ja pyörittele ne pulliksi .
    Nosta pullat leivinpaperin päälle pellille ja anna niiden kohota liinan alla.
    Leikkaa täytteen voi pieniksi kuutioiksi.
    Voitele pullat munalla.
    Tee jokaisen pullan keskelle painauma peukalolla. Paina voikuutio koloon. Ripottele päälle anispastillimurskaa.

    Paista pullia 225-asteisessa uunissa 12–15 minuuttia.

    Tarjoile pullat lämpiminä maidon kanssa.